Danske Invest DM TRI Serien 2017 – Aspiranter

mar 13, 2017

Aspirantklassen i aktion under Danske Invest DM TRI Serien Fredericia 2016. Foto: Dansk Triatlon Forbund

Danske Invest DM TRI Serien for Aspiranter har været en stor succes i de seneste sæsoner. I år sker der nogle forandringer, som det er vigtigt at sætte sig ind i for trænere, forældre og atleter.

Aspirantklassebetegnelsen dækker over vores ungdoms- og børneklasser. De sidste sæsoner har denne betegnelse dækket over aldersklasserne Ungdom A, Ungdom B og Børn 3.
I 2017 er Børn 2 også med under Aspirantklassebetegnelsen, da denne klasse får mulighed for at deltage i nogle af stævnerne i DM TRI Serien.

 

Oversigt over stævner for Aspirantklassen: Ungdom B, Ungdom A, Børn 3 og Børn 2.

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Se PDF-dokument med tabel over stævnerne her

Ungdom B og Ungdom A har mulighed for at deltage i 7 stævner i DM TRI Serien i 2017.
Børn 3 har mulighed for at deltage i 6 stævner i DM TRI Serien i 2017.
Børn 2 har mulighed for at deltage i 4 stævner i DM TRI Serien i 2017.

Stævnekalenderen
Ved at klikke på fanen ”stævner” på forsiden af hjemmesiden, kommer man til Dansk Triatlon Forbunds stævnekalender. Her ligger der mere information om de enkelte stævner og link til tilmelding.

Du har her mulighed for at søge specifikt på hvilke stævner der findes for den enkelte aldersklasse under ”stævnetyper”.

Stævnetyperne er aquatlon- og triatlonstævner med forskellige distanceopbygninger. Vi ønsker at tilrettelægge vores Aspirantstævner, så der er incitament til at prioritere svømning og løb i træningen/udviklingen i de unge år, hvilket der også ligges op til i Dansk Triatlon Forbunds Aldersrelaterede Træningskoncept, som værende det vigtigste fokus for denne aldersgruppe.

Aspirantstævnerne
Aspirantstævnerne er lagt an på, at alle klasser, bortset fra Børn 2, skiftevis konkurrerer mod ældre og yngre, og på den måde har mulighed for at blive udfordret forskelligt.
Ungdom B og Ungdom A kører om medaljer, hvor de 3 bedste resultater fra Aspirantstævnerne tæller med i det samlede resultat.
Børn 2 og Børn 3 kører ikke om medaljer. Her bør fokus i høj grad være på at lære at konkurrere, samt at have fokus på udvikling og læring fremfor medaljefokus.

Se mere om præmier og point under det enkelt stævne i stævnekalenderen her.


Ungdom B (årg. 2000-2001)
Atleter i klassen Ungdom B skal være opmærksomme på, at der i år kun kæmpes om ét dansk mesterskab. Og her tæller kun pointene fra aspirantstævnerne. Ungdom B atleter, der ønsker at deltage i eliteklassen, kan også gøre dette, men her køres ikke om særskilte Ungdom B medaljer. Ungdom B kan fx deltage elitestævnerne i Furesøen, Herning og Christiansborg. Og så deltage i aspirantstævnerne i Odense, Randers, Næstved og Fredericia). I alt 7 stævner, hvor man skifter imellem at køre mod ældre og yngre og derved bliver matchet forskelligt.

Ungdom A (årg. 2002-2003)
I alt er der mulighed for at deltage i 7 stævner. 2 aquatlonstævner og 5 triatlonstævner.
Ungdom A atleter kan også stille op i elitestævnerne, men der kræves dispensation fra landstrænerne.

Børn 3 (årg. 2004-2005)
Børn 3 har mulighed for at deltage i 6 stævner. 2 aquatlonstævner og 4 triatlonstævner.

Børn 2 (årg. 2006-2007)
Børn 2 er med i DM TRI Serien for første gang og har muligheden for at deltage i 4 stævner. 2 aquatlonstævner og 2 triatlonstævner.

Vi håber at informationen har kastet klarhed over eventuelle spørgsmål. Ellers er I velkomne til at kontakte udviklingskonsulent Henrik Kjær Larsen på henrik.larsen@triatlon.dk eller telefon 29284354

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Mens der de seneste 20 år er blevet undersøgt en masse om doping i elitesporten, er der stadig mange ubesvarede spørgsmål om doping i breddeidrætten. Derfor sættes der nu fokus på området gennem en undersøgelse, der er den hidtil største af sin slags – og jeres foreninger kan hjælpe med at gøre os alle klogere.