Danske dommere med internationale opgaver

sep 24, 2019

I denne sæson har rekordmange danske dommere været ude til opgaver ved internationale stævner for at dygtiggøre sig.

Senest har Ole Ingelsson, Peter Thygesen og Peter Højmose været afsted til stævne i Valencia, hvor der var skulle afvikles hele 3 forskellige events:
– ETU Paratriathlon European Championships
– ETU Triathlon U23 European Championships
– ETU Triathlon U23 Mixed Relay European Championships

Peter Thygesens roller under racene var; Assistant Registration, Line Up (Para)/ Start Line 1 U23, Assistant Transition (U23), Timing Chips & Caps.
Oles Ingelsson og Peter Højmoses roller var; Assistant Transition og Bike check in.

Peter Højmose siger følgende om oplevelsen i Valencia: ”Jeg syntes det var et super lærerigt stævne. Vejret voldte store udfordringer og der var og derfor en masse nødplaner som blev sat i søen. Vi havde derfor kun en halv lørdag til at sætte hele stævnet op, deriblandt transition, finishline, mixed zone etc. Her arbejdede LOC (local organization committee) og ITU TO’er (technical officals) super godt sammen om at få det hele til at lykkes. Derudover var det også vildt spændende at være med til et paratri event.

Normalt er der en begrænsning på 80 paratriatleter ved et stævne, men her var der så 92 til start og hele 18 i kørestole. Det var en masse læring og nye oplevelser bare det at checke deres “køretøjer” ind.

Det var også første gang at jeg var med til et mixed relay stævne. Det var også super fedt! Dels at lave setuppet med skiftezonen etc. men også at se racet da det var i gang.”

Udover stævnet i Valencia har der også været danske dommere med ved flere andre stævnet i Europa i løbet af sæsonen. Bl.a. WTS mixed relay Nottingham, Europa Cup Malmø, WTS Hamburg og ved Europa Cup Alanya om et par uger er der også dansk deltagelse – Peter Thygesen er med her. I samme weekend er Steen Aaslev Christensen og Poul Schødt med ved EM mixed relay i portugisiske Alhandra.

Det er rigtig godt og lærerigt for vores i forvejen dygtige dommere at komme ud til internationale opgaver, og lære fra nogen af de allermest erfarne dommere på internationalt top-niveau. De danske dommere kommer hjem med en masse erfaringer og viden som kan bruges i dommergruppen herhjemme, og i sidste ende løfte stævnerne til endnu højere niveau.

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)
Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.