Dansk ungdomsatlet slår OL-deltagers rekord

jan 2, 2017

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Sif Bendix Madsen har ved flere lejligheder i 2016 gjort opmærksom på sit store talent. Her ses hun under DM Tri Seriens sidste afdeling i 2016 ved Furesøen. Foto: Dansk Triatlon Forbund/Morten Brandt

Et af de helt store talenter i dansk triatlon lagde 2016 bag sig med et brag. Det skete da 15årige Sif Bendix Madsen stillede op i Spartas traditionelle nytårsløb på 10 kilometer og forbedrede den danske atletikrekord eftertrykkeligt.

31 december 2016 hentede Sif Bendix Madsen endnu en fornem titel. Da skete da hun tog danmarksrekorden på 10 kilometer landevejsløb for U15-16 piger i Spartas Nytårsløb, også kaldet Änglamark Nytårsløb, skriver websitet pastaparty.dk.

Sif Bendix Madsens tid lød på imponerende 36:13, og udover, at det var en klar forbedring af hendes personlige rekord, var det altså også en forbedring på 38 sekunder i forhold til den hidtige danmarksrekord på der lød på 36:51 og tilhørte den danske 2016 OL-deltager i maratonløb Anna Holm.

Og det er noget, som vækker utrolig glæde hos Sif Bendix Madsen, som altså runder året af med en danmarksrekord, efter en sæson, som både har budt på en EM-titel i U17 i triathlon og en samlet sejr i DM Tri Serien for aspiranter og en DM-titel i non-draft sprint.

– Jeg er rigtig stolt over, at jeg som triatlet, kan slå en danmarksrekord i løb. Jeg løber ikke særligt store mængder om ugen, men formår alligevel at præstere på et godt niveau. Det er en perfekt måde, at slutte et fantastisk år på, og jeg kan gå ind i det nye år med en danmarksrekord, og en masse gode præstationer i bagagen, skriver Sif Bendix Madsen på en SMS til pastaparty.dk.

– Det var min træner, Claus Hechmann, og Henrik Nordtorp, som fandt ud af, at jeg muligvis kunne slå rekorden og fik mig til det.

Læs mere om Sif Bendix Madsens planer for det nye år på pastaparty.dk

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Igen i denne weekend viste de danske elitetriatleter, at de er med helt fremme i verdenseliten både på langdistance og på Sprint og i Mixed Relay. Det blev således til flere podieplaceringer…

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.