Dansk medaljeregn til EM i mellemdistance duatlon!

maj 23, 2017

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

De rød-hvide farver blev vist flot frem i Sankt Wendel, hvor det blev til mange danske medaljer!. Foto: Rune Gandløse

Artiklen er skrevet af Morten Falk, pastaparty.dk. Du kan læse den originale artikel her

Der var masser af medaljer til de danske duatleter i EM i mellemdistance duathlon i tyske Sankt Wendel i dag. Hos pro’erne sørgede Søren Bystrup for en sølvmedalje, imens det blev til én age group-guldmedalje, én age group-sølvmedalje og to age group-bronzemedaljer. Samtidigt blev det også til dansk sølv på sprintdistancen.

Det må siges at der var dansk medaljeregn i tyske Sankt Wendel, da der i dag blev kørt EM i mellemdistance duathlon på distancen 10-60-10 (10 kilometer løb, 60 kilometer cykling og 10 kilometer løb).

Professionelle Søren Bystrup satte dagens hurtigste danske tid og levede op til statusen som podiekandidat, da han vandt sølv i det professionelle herrefelt. Derudover blev der også kørt én guldmedalje, én sølvmedalje og to bronzemedaljer hjem hos de danske age groupere.

Den anden danske pro der var til start i Sankt Wendel, Kasper Laumann Hartlev, blev nummer 13 efter dog at have løbet de sidste 10 kilometer i tredjehurtigste tid.

Også på sprintdistancen blev der hentet dansk metal.

Søren Bystrup vinder EM-sølv i herrernes pro-klasse
Professionelle Søren Bystrup har efterhånden en del mesterskabsmedaljer hængene derhjemme, men én der manglede før i dag var en EM-medalje. Men den mangler nu ikke længere, for i dagens europæiske mesterskab i tyske Sankt Wendel løb, cyklede og løb han sig nemlig til en ganske smuk sølvmedalje.

Søren Bystrup var ellers kommet et par minutter bagefter de hurtigste konkurrenter på de første 10 kilometer løb, men dagens klart hurtigste cykelsplit på 1:39:34 for de 60 kilometer cykling fik ham bragt tilbage i spillet om medaljerne.

Et par enkelte af Bystrups konkurrenter var dog noget hurtigere end danskeren på de afsluttende 10 kilometer løb, men alligevel formåede han at holde andenpladsen hele vejen til målstregen i tiden 2:59:04.

Søren Bystrups sluttid er dog kun knap 40 sekunder langsommere end vinderen Felix Köhlers, så guldmedaljen var faktisk meget tæt på.

Dansk guld til Melina Olsen i F40-44
Den danske age grouper Melina Olsen var på forhånd udråbt som storfavorit til at tage guldmedaljen i kvindernes aldersklasse 40-44, og den titel udlevede hun til perfektion.

Melina førte racet fra start til slut, da hun allerede på de første 10 kilometer løb fik åbnet sig et forspring på en 20 sekunders penge – og på cyklen satte hun derefter alle konkurrenter håbløst langt bagud.

Hun kunne dermed tage hul på de afsluttende ti kilometer løb med et forspring på næsten syv minutter til den nærmeste konkurrent, og selvom Melina tabte lidt tid på de sidste kilometer, så vandt hun alligevel med mere end fire minutter til nummer to!

Melinas sluttid blev i øvrigt 3:37:39.

Karsten Olsen vinder sølv i M60-64
Når Karsten Olsen fra Fredericia stiller til start i et mesterskab, er han næsten altid garant for en dansk medalje. Og i dag var ingen undtagelse, da han på smuk vis vandt EM-sølv i M60-64.

Karsten startede ellers dagen ud med at løbe de første 10 kilometer i femtebedste tid, men på cyklen fik han sig kørt op igennem feltet og ligger i T2 til at skulle kæmpe om podiepladserne. Faktisk slutter Karsten dagen af med det hurtigste løbesplit på de sidste 10 kilometer i løbeskoene, men en enkelt af konkurrenterne – franske Jacky Buron – havde fået så stort et forspring undervejs, at Karstens hurtige afsluttende løb ikke var nok til en guldmedalje.

Til gengæld bliver det til en ganske overbevisende sølvmedalje til Karsten Olsen, hvor han med sluttiden 3:44:22 var 3,5 minut efter vinderen Jacky Buron og knap fem minutter hurtigere end Stefaan Termote på tredjepladsen.

Maria Buchvoll vinder bronze i F40-44
Tager vi en tur tilbage til kvindernes aldersklasse 40-44 år hvor Melina Olsen sørgede for dansk guld, så var der også lige en dansker mere på podiet. Den podieplads blev besat af Maria Buchvoll, der tog sig en flot bronzemedalje.

Allerede på de første 10 kilometer løb fik Maria Buchvoll vist at hun var kommet for at køre med om medaljerne, da hun løb i tredjehurtigste tid. Det følger hun op med at cykle i fjerdehurtigste tid, for til sidst at sikre sig bronzemedaljen ved at løbe det afsluttende løb i tredjehurtigste tid.

Maria slutter i tiden 3:57:03, der er halvandet minut hurtigere end aldersklassens nummer fire.

Også en bronzemedalje til Kirsten Mørch F55-59
I kvindernes aldersklasse F55-59 var der også plads til dansk metal, da Kirsten Mørch sørgede for en ganske sikker tredjeplads.

Racet startede ellers med at Kirsten fik løbet sig ind i T1 som næsthurtigste kvinde i aldersklassen, men et par af konkurrenterne var bare en anelse hurtigere på cyklen, og så tog hun hul på de afsluttende 10 kilometer løb som nummer tre. Den placering holder hun hele vejen til mål, og det sikrer hende dermed en meget flot EM-bronzemedalje.

Kirsten Mørch slutter i tiden 4:23:49, og den tid viser at bronzemedaljen aldrig var i fare. Tiden er nemlig knap 12 minutter hurtigere end nummer fire, tyske Susanne Apfel.

Søren Povlsen vinder sølv på sprintdistancen i M50-54
Sideløbende med mellemdistancen blev der også konkurreret på sprintdistancen, hvor det med Søren Povlsens andenplads blev til dansk sølv.

Søren fik tilbagelagt de tyske strabadser i den samlede tid 1:32:13, hvor han allerede fra start til mål holdte sin andenplads. Han var således nummer to i klassen til at hoppe på cyklen i T1 og nummer to til at tage hul på det afsluttende løb efter T2, for til sidst at krydse målstregen som sølvvinder.

Povlsens andenplads i M50-54 var i øvrigt hurtig nok til at han var niendebedste age grouper overall på distancen.

Danske resultater EM Mellemdistance Duathlon 2017
MPro

2 Søren Bystrup, 2:59:04
13 Kasper Laumann Hartlev, 3:11:15

F40-44
1 Melina Olsen, 3:37:39
3 Maria Buchvoll, 3:57:03

M40-44
7 Jonas Kappelskov Bach, 03:27:38

M45-49
6 Rune Gandløse, 03:25:07
8 Poul Thomsen, 03:31:34

F55-59
3 Kirsten Mørch, 04:23:49

M60-64
2 Karsten Olsen, 03:44:42

Danske resultater EM Sprintdistance Duathlon 2017

M50-54
2 Søren Povlsen, 1:32:13

Se alle resultater her

Stort tillykke med de flotte resultater!

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.