Dansk duatlet går efter EM-guld i Vejle

maj 3, 2018

Pressemeddelse fra Søren Bystrup 

Når Europamesterskaberne i duatlon afholdes til Powerman Vejle søndag den 6. maj, går Søren Bystrup Jacobsen målrettet efter guldet.

Mesterskabet afholdes på mellemdistancen 10 km løb, 60 km cykling og igen 10 km løb i Vejle centrum og i det kuperede terræn omkring byen. Bystrup skal forsvare en EM-sølvmedalje som han hentede hjem fra Powerman Sankt Wendel i Tyskland sidste år.

I september 2017 løb Bystrup med sejren til Powerman Vejle, der blev arrangeret som opvarmning til afholdelsen af mesterskabet i år. Dette med en overhaling af blandt andre belgiske Seppe Odeyn, der er forsvarende viceverdensmester. Sejren placerede lige nøjagtigt Bystrup som nummer 1 på verdensranglisten ved sæsonens afslutning. I Vejle skal Bystrup igen dyste mod Seppe Odeyn og desuden den regerende europamester tyskeren Felix Köhler: ”Jeg ser rigtig meget frem til konkurrencen, fordi det er på hjemmebane, men også fordi at ruten passer mig godt. Vi skal løbe på en flad og hurtig rute i Vejle centrum, og så skal vi prøve kræfter med bakkerne rundt omkring byen på cyklen. Det giver mig mulighed for at minimere tabet på løbeturene, og så prøve at sætte konkurrenterne på plads på cyklen.”siger Bystrup.

Powerman er lillebror til det velkendte Ironman. I stedet for at svømme, cykle og løbe som triatleterne gør i Ironman, løber duatleterne i Powerman to gange og cykler ind imellem.

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.