Ny triatlon disciplin på OL-programmet

jun 16, 2017

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Det danske landshold under EM mix-relay i Lissabon 2016. På søndag køres dette års EM-stafet i Kitzbühel. Foto: ETU

Tidligere på ugen blev det officielt at mixed relay kommer på OL-programmet ved de Olympiske Lege i Tokyo i 2020. Det annoncerede den Internationale Olympiske Komité (IOC) og den Internationale Triathlon Union (ITU).

Mixed relay triatlon er én blandt flere nye discipliner der er sluppet gennem nåleøjet til OL-programmet i Tokyo. Triatlon er ikke den eneste sportsgren der har fået en ny disciplin med på programmet, hvor kvinder og mænd konkurrerer sammen på et hold om olympisk hæder. Også svømning, basketball, fægtning, atletik, judo, svømning og bordtennis har fået konkurrencer af samme slags.

Sådan køres en mixed relay 
Mixed relay triatlon er en højintens konkurrenceform, hvor et hold består af 2 kvinder og 2 mænd.  Hver holddeltager kører en supersprint triatlon bestående af 200-300m svømning – 6-8km cykling – 1,2-1,8km løb.
En af holdets kvinder starter med at køre første tur, så en mand på andenturen, en kvinde på tredjeturen og en mand på sidsteturen.
Op til 20 hold starter sammen på førsteturen. Derefter bliver stafetten givet videre ved high-5, som artiklens billede viser.

Stor glæde hos DTriF 
Hos Dansk Triatlon Forbund er der naturligvis stor tilfredshed med OL-programmet bliver udvidet med endnu et OL-medaljesæt for triatlonsportens vedkomne:
”Det var dejligt at modtage informationen om, at Triatlon har fået tilføjet en ekstra disciplin på Det Olympiske Program. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at 2×2 mix stafet bliver en kæmpe succes og en publikumsmagnet. Triatlon bliver i mine øjne endnu bedre, når kvinder og mænd konkurrerer på samme hold. Formatet er allerede superpopulært, og Danmark har fx et 2×2 mix stafet hold med ved EM i Kitzbühel i weekenden 16.-18. juni. Med en kort distance på 300 meter svømning, 8 km cykling og 2 km løb og 4 x 2 ture igennem skiftezonen er der garanti for tårnhøj intensitet og drama fra start til mål. Har man ikke set triatlon-stafet før – har man virkelig noget at glæde sig til – og på hele sportens vegne glæder vi os til OL debuten i Tokyo i 2020.” Mads Freund, formand i Dansk Triatlon Forbund.

Danmark viser gode takter i mixed relay
Mixed relay har været på programmet ved internationale mesterskaber siden 2009 og Danmark har ved flere lejligheder gjort det rigtig godt. I 2015 blev det til en flot 10. plads ved VM mixed stafet i Hamburg og bronzemedaljer ved Junior EM i Geneve. Sidste år var det danske hold godt kørende ved EM i Lissabon, men blev desværre ramt af en diskvalifikation.

På søndag er der EM i mix relay i Kitzbühel, hvor det danske hold også har en god mulighed for at marekere sig flot.

I år afholdes der for første gang DM i mixed relay. Det løber af stablen søndag d. 3. september i Fredericia. Dagen efter Nordiske Mesterskaber.
Ved DM i mixed relay består et hold af 2 mænd og 1 kvinde.

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Mens der de seneste 20 år er blevet undersøgt en masse om doping i elitesporten, er der stadig mange ubesvarede spørgsmål om doping i breddeidrætten. Derfor sættes der nu fokus på området gennem en undersøgelse, der er den hidtil største af sin slags – og jeres foreninger kan hjælpe med at gøre os alle klogere.