Andreas Schilling skifter træner

nov 16, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Lea Hoffmann

Andreas Schilling (Fredericia Triathlon Team) har været en del af Tri Team SDU i Odense siden opstarten i 2013. Det vil han fortsat være i et vist omfang, men med en ny træner. 

I de sidste fem år har landstræner Kasper Gejl været Schillings daglige træner. De to har haft et godt samarbejde hvor Schilling har udviklet sig fra at være en dygtig international U23-triatlet til at være en af verdens bedste kortdistancetriatleter med flere top-5 resultater i kortdistancetriatlonens superliga – World Triathlon Series.  I 2017 blev det til en samlet 11. plads og i 2018 en 14. plads i serien.
Derudover har Schilling opnået deltagelse i de Olympiske Lege i Rio 2016, vundet VM i duatlon i 2018, været en del af Guldkvartetten der vandt EM mixed relay i 2017, været på podiet i 3 World Cups, vundet NM de sidste 3 år, vundet flere danske mesterskaber og mere til.

Efter en succesfuld periode med fast base i Odense er det nu tid til at prøve et nyt trænersamarbejde af. Schilling skifter til den amerikanske triatlontræner Neal Henderson. Om det udtaler Schilling følgende:
”Efter 5 år med fast base i Odense og en del af Tri Team SDU er jeg kommet til den erkendelse, at et trænerskifte er det rigtige for mig fremadrettet.
Jeg har været utrolig glad for teamet og har haft nogle fantastiske år, hvor jeg har udviklet mig utrolig meget. Jeg har været meget tilfreds med mit og Kaspers samarbejde, som jeg har lært sindssygt meget af. Min nye træner bliver Neal Henderson, som jeg mener, matcher min profil som atlet rigtig godt. Jeg glæder mig til nye udfordringer og til at bygge videre på min tid i Odense.
Jeg vil fortsat arbejde tæt sammen med forbundet og Kasper Gejl som landstræner, og jeg ser mig selv som en del af det danske mixed relay hold, der skal til OL i Tokyo”.

Om baggrunden for trænerskiftet siger sportschef Michael Krüger: ”Andreas har opnået mange flotte resultater i sin karriere og senest i perioden på Tri Team SDU med Kasper Gejl som træner. Vi mener at potentialet rækker til endnu mere for Andreas. Derfor ser vi det som et naturligt skridt at søge de ekstra få procent der skal til for at være med helt fremme, i samarbejde med en ny træner. Det er helt naturligt at der skal nye input til efter mange års samarbejde i det samme setup. Andreas vil fortsat være en del af Tri Team SDU når han er hjemme i Danmark og vi vil fortsat støtte ham i bestræbelserne på at præstere på højest mulige niveau fremover”. 

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

 

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.