Andreas Schilling skifter træner

nov 16, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Lea Hoffmann

Andreas Schilling (Fredericia Triathlon Team) har været en del af Tri Team SDU i Odense siden opstarten i 2013. Det vil han fortsat være i et vist omfang, men med en ny træner. 

I de sidste fem år har landstræner Kasper Gejl været Schillings daglige træner. De to har haft et godt samarbejde hvor Schilling har udviklet sig fra at være en dygtig international U23-triatlet til at være en af verdens bedste kortdistancetriatleter med flere top-5 resultater i kortdistancetriatlonens superliga – World Triathlon Series.  I 2017 blev det til en samlet 11. plads og i 2018 en 14. plads i serien.
Derudover har Schilling opnået deltagelse i de Olympiske Lege i Rio 2016, vundet VM i duatlon i 2018, været en del af Guldkvartetten der vandt EM mixed relay i 2017, været på podiet i 3 World Cups, vundet NM de sidste 3 år, vundet flere danske mesterskaber og mere til.

Efter en succesfuld periode med fast base i Odense er det nu tid til at prøve et nyt trænersamarbejde af. Schilling skifter til den amerikanske triatlontræner Neal Henderson. Om det udtaler Schilling følgende:
”Efter 5 år med fast base i Odense og en del af Tri Team SDU er jeg kommet til den erkendelse, at et trænerskifte er det rigtige for mig fremadrettet.
Jeg har været utrolig glad for teamet og har haft nogle fantastiske år, hvor jeg har udviklet mig utrolig meget. Jeg har været meget tilfreds med mit og Kaspers samarbejde, som jeg har lært sindssygt meget af. Min nye træner bliver Neal Henderson, som jeg mener, matcher min profil som atlet rigtig godt. Jeg glæder mig til nye udfordringer og til at bygge videre på min tid i Odense.
Jeg vil fortsat arbejde tæt sammen med forbundet og Kasper Gejl som landstræner, og jeg ser mig selv som en del af det danske mixed relay hold, der skal til OL i Tokyo”.

Om baggrunden for trænerskiftet siger sportschef Michael Krüger: ”Andreas har opnået mange flotte resultater i sin karriere og senest i perioden på Tri Team SDU med Kasper Gejl som træner. Vi mener at potentialet rækker til endnu mere for Andreas. Derfor ser vi det som et naturligt skridt at søge de ekstra få procent der skal til for at være med helt fremme, i samarbejde med en ny træner. Det er helt naturligt at der skal nye input til efter mange års samarbejde i det samme setup. Andreas vil fortsat være en del af Tri Team SDU når han er hjemme i Danmark og vi vil fortsat støtte ham i bestræbelserne på at præstere på højest mulige niveau fremover”. 

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

 

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Mens der de seneste 20 år er blevet undersøgt en masse om doping i elitesporten, er der stadig mange ubesvarede spørgsmål om doping i breddeidrætten. Derfor sættes der nu fokus på området gennem en undersøgelse, der er den hidtil største af sin slags – og jeres foreninger kan hjælpe med at gøre os alle klogere.