Anbefalinger for åbentvandssvømning

maj 25, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Dansk Triatlon Forbund og Dansk Svømmeunion har opdateret anbefalingerne til svømning i åbent vand for 2018-sæsonen.
Dansk Triatlon  Forbund og Dansk Svømmeunion opfordrer alle til at nyde åbentvandsvømning, men vil samtidig minde om at fokusere på sikkerheden.

I de opdaterede sikkerhedsanbefalinger gives der gode råd om hvad du kan gøre og være opmærksom på når du svømmer ude, samt hvad din klub kan gøre for at skabe den bedste tryghed.

Sikkerhedsprocedure til klubtræning 
Alle klubber opfordres til at udfærdige sikkerhedsprocedure omkring deres åbent vand træning i klubregi, som passer til de lokale forhold. Den bør indeholde instrukser om, hvad man gør hvis noget går galt, den bør være tilgængelig på klubbens hjemmeside og blive omtalt ved hver træning, så alle kender til sikkerhedsproceduren. En  sikkerhedsprocedure kan f.eks. være at medbringe en mobil, førstehjælpstaske og en trindelt instruks for hvad der gøres i tilfælde af et uheld. Se eventuelt Dansk Svømmeunion vejledning i beredskabsplaner.

På land inden træning
1. Gennemgå sikkerhedsproceduren inden klub træning.
2. Opdeling i grupper efter hvor hurtigt man svømmer og aftal afstand til hverandre (det er svært at hjælpe en der ligger 100m  væk!).
3. Udstik træningsområdet og angiv pejlemærker der svømmes efter.
4. Udstik træningstiden, bed deltagere give besked hvis de stopper før træning er slut.
5. Gennemgå armsignaler (se billeder nedenfor).
6. Lav opvarmning på land og i vand

Du kan finde de opdaterede sikkerhedsanbefalinger her hvor der er flere gode råd at komme efter!

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

Testsamling i september 2021

Testsamling i september 2021

Lørdag blev der afholdt testsamling for ungdomstriatleterne. Testsamlingen blev afholdt i forbindelse med ungdomscampen på Glamsbjerg Idrætsefterskole…

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Igen i denne weekend viste de danske elitetriatleter, at de er med helt fremme i verdenseliten både på langdistance og på Sprint og i Mixed Relay. Det blev således til flere podieplaceringer…

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….