Alberte Kjær Pedersen med flot 15. plads i World Cup debut

jun 18, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Anne Holm (Ganløse Tri-Center), Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Triathlon Team) og Emil Holm (Ganløse Tri-Center). Foto: Tommy Zaferes/ITU

Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Triathlon Team) fik en god World Cup debut i Antwerpen, hvor det blev til en 15. plads. Anne Holm (Ganløse Tri-Center) blev nr. 29 og Emil Holm (Ganløse Tri-Center) nr. 31. 

Årets 8. World Cup blev afviklet i belgiske Antwerpen i går, hvor det var sprintdistancen på 750m svømning – 20km cykling – 5km løb der skulle konkurreres på. Cykelruten var teknisk udfordrende og det var jo i Belgien, så naturligvis var ruten også krydet med flere passager med brosten. Endnu et eksempel på at cykelruterne langt hen ad vejen kræver at atleterne udvikler de tekniske færdigheder i endnu højere grad end tidligere!

Herrerne var første heat i aktion. Emil Holm havde en god svømning 20sek fra de forreste, og med et godt første skifte var han med i anden gruppe. Anden gruppe fik hentet første gruppe, men lige efter der var blevet samling knækkede gruppen over igen på et af de smalle brostensstykker og Emil blev desværre placeret i den halvdel der blev sat af. Et godt afsluttende løb placerede ham på en 31. plads.

Alberte Kjær Pedersen og Anne Holm var efter de 750m svømning placeret i den sidste halvdel af feltet. Men i skiftezonen og på de første 2-3km cykling har de begge to nogle rigtig gode kompetencer. De løber stærkt i skiftezonen, er hurtige til at tage hjelm på og dygtige til at hoppe på cyklen og på fødderne i skoene i samme bevægelse, så de hurtigt kan få cyklen op i fart. Det er helt afgørende at være dygtig i dette segment, hvis man har lidt der skal hentes fra svømningen, men også hvis man svømmer hurtigt og vil have chancen for at køre i udbrud fra start.
Pigerne sad i anden gruppe, som på et tidspunkt kun var 10sek fra at lukke hullet til første gruppe, men på den sidste omgang blev hullet igen lidt større og i T2 var der 30sek frem.
Alberte løb godt og kom ind på en fin 15. plads med vigtige point til OL-kvalifikationen. Anne blev lidt træt mod slutningen og blev nr. 31.

Se resultater her

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.