Alberte Kjær Pedersen 3’er i Hong Kong Asian Cup

okt 22, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Dansk Triatlon Forbund

Fem danskere var til start ved weekendens Asian Cup i Hong Kong, hvor Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Triathlon Team) fulgte flot op på sidste weekendens gode takter med en tur på podiet.
Herrernes race blev noget af en farce, hvor top-21 blev disket for ikke at følge ruten på løb. 

Kvinder
Alberte Kjær Pedersen og Anne Holm (Ganløse Tri-Center) svømmede godt på de 750m og var oppe af vandet i top-3 og på cyklen helt i spids. En gruppe på 10 piger kom afsted og de øgede gennem de 20km cykling ned til den næste gruppe.
På løbet holdt Alberte hjem til en 3. plads, der både gav en tur på podiet, præmiepenge og ikke mindst gode og værdifulde point til verdensranglisten.
Anne blev nr. 9 og fik også gode point.

Se resultater for elite kvinder her

Herrer
Emil Holm (Ganløse-Tri-Center) og klubkammeraterne Henrik Klemmensen og Emil Deleuran (Fredericia Triathlon Team / Tri Team SDU) var til start i herrernes race.
Emil Holm og Henrik Klemmensen kom med i en stor frontgruppe på +20 mand. Emil Deleuran døjede med sygdom og kom ikke med frontgruppen.
Emil Holm og Henrik Klemmensen løb godt og kom i mål som hhv. nr. 3 og nr. 7.
Her er det så at farcen starter, for de første 21 i mål blev alle mødt af et rødt kort som betyder diskvalifikation. Atleterne havde alle vendt for tidligt i forhold til vendepunktet, da der havde været meget sparsomt med keglemarkeringer.
Til trods for en fælles protest fra alle de diskvalificerede atleter blev der ikke ændret ved resultatet og Henrik Klemmensen og Emil Holm fik således hverken en placering, point, præmiepenge eller en tur på podiet.. Til gengæld rykkede Emil Deleuran frem til en placering som nr. 5.

Se resultater for elite herrer her

Alle fem atleter og Torben Rokkedal (træner i Århus 1900 Triathlon) er nu på vej videre til World Cup i Tongyeong, Korea, i den kommende weekend.

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Mens der de seneste 20 år er blevet undersøgt en masse om doping i elitesporten, er der stadig mange ubesvarede spørgsmål om doping i breddeidrætten. Derfor sættes der nu fokus på området gennem en undersøgelse, der er den hidtil største af sin slags – og jeres foreninger kan hjælpe med at gøre os alle klogere.