Alberte Kjær Pedersen 3’er i Hong Kong Asian Cup

okt 22, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Dansk Triatlon Forbund

Fem danskere var til start ved weekendens Asian Cup i Hong Kong, hvor Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Triathlon Team) fulgte flot op på sidste weekendens gode takter med en tur på podiet.
Herrernes race blev noget af en farce, hvor top-21 blev disket for ikke at følge ruten på løb. 

Kvinder
Alberte Kjær Pedersen og Anne Holm (Ganløse Tri-Center) svømmede godt på de 750m og var oppe af vandet i top-3 og på cyklen helt i spids. En gruppe på 10 piger kom afsted og de øgede gennem de 20km cykling ned til den næste gruppe.
På løbet holdt Alberte hjem til en 3. plads, der både gav en tur på podiet, præmiepenge og ikke mindst gode og værdifulde point til verdensranglisten.
Anne blev nr. 9 og fik også gode point.

Se resultater for elite kvinder her

Herrer
Emil Holm (Ganløse-Tri-Center) og klubkammeraterne Henrik Klemmensen og Emil Deleuran (Fredericia Triathlon Team / Tri Team SDU) var til start i herrernes race.
Emil Holm og Henrik Klemmensen kom med i en stor frontgruppe på +20 mand. Emil Deleuran døjede med sygdom og kom ikke med frontgruppen.
Emil Holm og Henrik Klemmensen løb godt og kom i mål som hhv. nr. 3 og nr. 7.
Her er det så at farcen starter, for de første 21 i mål blev alle mødt af et rødt kort som betyder diskvalifikation. Atleterne havde alle vendt for tidligt i forhold til vendepunktet, da der havde været meget sparsomt med keglemarkeringer.
Til trods for en fælles protest fra alle de diskvalificerede atleter blev der ikke ændret ved resultatet og Henrik Klemmensen og Emil Holm fik således hverken en placering, point, præmiepenge eller en tur på podiet.. Til gengæld rykkede Emil Deleuran frem til en placering som nr. 5.

Se resultater for elite herrer her

Alle fem atleter og Torben Rokkedal (træner i Århus 1900 Triathlon) er nu på vej videre til World Cup i Tongyeong, Korea, i den kommende weekend.

Testsamling i september 2021

Testsamling i september 2021

Lørdag blev der afholdt testsamling for ungdomstriatleterne. Testsamlingen blev afholdt i forbindelse med ungdomscampen på Glamsbjerg Idrætsefterskole…

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Igen i denne weekend viste de danske elitetriatleter, at de er med helt fremme i verdenseliten både på langdistance og på Sprint og i Mixed Relay. Det blev således til flere podieplaceringer…

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….