Alberte Kjær genvinder det danske mesterskab

sep 6, 2016

Klub- og træningskammeraterne Emil Deleuran og Alberte Kjær Pedersen fra Fredericia Triathlon Team blev søndag begge kåret som danske mestre i kortdistancetriatlon 2016. Det skete efter en medrivende sidste konkurrence af Danske Invest DM TRI Serien, som blev afholdt i Værløse på en meget våd dag.

Elite kvinder
Før finalestævnet var intet afgjort i den samlede DM-stilling. Den forsvarende danske mester, Alberte Kjær (Fredericia Triathlon Team), havde deltaget i to afdelinger, som hun havde vundet. Så det betød, at hun skulle have en god placering for at blive dansk mester, da man skal have point for tre afdelinger. Pernille Linder (Aalborg Triathlon Klub) lå med 6point. Anne Holm (Ganløse Tri-Center) og Dorthea Jørgensen (Multiatleterne) med 8point. Så det var imellem de 4, at mesterskabet skulle placeres.

Svømning
5 piger var samlet gennem de 750m svømning. Augusta Christensen (Ganløse Tri-Center) førte an med Heidi Thranum (Aalborg Triathlon Klub) på ben. Derefter var det Holm, Sif Madsen (Tri4) og Kjær.
Næste gruppe var ca. 1min efter og her var Linder og Jørgensen placeret, og de havde jo begge meget på spil.

Cykling
Det lykkedes Kjær og Holm at komme afsted i parløb tidligt, mens ungdoms europamesteren Sif Madsen endte alene på mellemhånd. Thranum og Christensen blev hentet af den næste gruppe.
Ind i T2 var Holm og Kjær 30sek foran Madsen og 1min foran næste gruppe.

Løb
På de afsluttende 5km løb stod det hurtigt klart, at Kjær ville vinde afdelingen og dermed det danske mesterskab. Anne Holm løb en sikker andenplads hjem og dermed også en andenplads i den samlede DM-stilling.
Elitedebutanten Madsen fik en flot tredjeplads til trods for maveproblemer på løbet. Linder blev nr.7 på dagen, men nr.3 i den samlede stilling.

Se resultater for elite kvinder her
Se også de endelige pointstillinger for alle andre klasser på sportstiming.

På fredag rejser Alberte Kjær og Emil Deleuran til Cozumel i Mexico, hvor der køres VM for juniorer i næste uge. Også Dorthea Jørgensen skal med og Andreas Schilling.

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

Alberte Kjær og Anne Holm i parløb på de 20km cykling. Foto: DTriF

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

Kunne du tænke dig en weekend sammen med 99 andre ungdomstriatleter? Så er Triatlon Danmarks Ungdomscamp lige noget for dig. Læs mere …

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …