Afgørelsens øjeblik – se Andreas Schillings styrt under DM-Tri-Serie finalen

sep 12, 2016

The decisive moment eller det afgørende øjeblik – kan være en kliché ikke mindst blandt sportsjournalister. Men mon ikke de fleste vil godkende brugen af vendingen i sammenhæng med DM-Tri-Seriens finale afsnit ved Furesø søndag den 4. september?

Sendte sig selv i grøften
I hvert fald var det en særdeles formstærk Andreas Schilling, der efter en vellykket svømning lå helt i front og kontrollerede løbet. Så kom andet vendepunkt, hvor Andreas Schilling sendte sig selv i grøften og brugte meget lang tid på at få kæde på igen.


Det hele kom ned til et spurtopgør
Herefter var kæden i den grad stram, og løbet var nu forvandlet til en jagtstart, hvor Schilling langsomt, men sikkert åd sig ind på feltets front. Som tingene udviklede sig skulle han have en tredjeplads, hvis han skulle stå som samlet vinder af DM-Tri-Serien 2016. Opløbet endte så tæt som man kunne tænke sig. Et spurtopgør mellem Andreas Schilling og Anders Lund Hansen. Et enkelt sekund skilte i følge en dommerkendelse de to atleter i Anders Lund Hansens favør. Det betød, at den samlede sejr i stedet blev en tredjeplads.

Når det uventede rammer
Vi der fulgte løbet fik en intens og stærkt medrivende oplevelse. Løbet ved Furesø fik en overraskende vinder det samme gjorde DM-Tri-Serien samlet set og vi blev mindet om, at sport blandt andet er sjovt at være med i og at se på fordi afgørende øjeblikke forvandler det forventede til det uventede.

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

En skuffet Andreas Schilling måtte tage til takke med tredjepladsen i i DM-Tri-Serien 2016. Foto: DtriF/Morten Brandt

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Mens der de seneste 20 år er blevet undersøgt en masse om doping i elitesporten, er der stadig mange ubesvarede spørgsmål om doping i breddeidrætten. Derfor sættes der nu fokus på området gennem en undersøgelse, der er den hidtil største af sin slags – og jeres foreninger kan hjælpe med at gøre os alle klogere.