Årets Age Group Atlet 2021

feb 17, 2022

​​Efter en flot 2021-sæson har vi modtaget nedenstående indstillinger til Årets Age Group atlet – læs dem her og gå ind og stem via. dit login til klubmodul.

Afstemning løber til og med søndag d. 6. marts

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: World Triathlon, ??, Lise Myltoft

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Lise Myltoft

Anne-Mette Meinert Mortensen – OTK

Odense Triathlon Klub vil gerne indstille Anne-Mette Meinert Mortensen til årets AG atlet.

Anne-Mette har i 2021 vundet hhv. VM i cross triatlon og EM i cross duatlon i gruppen 55-59 år. Det er også blevet til EM sølv i cross triatlon og et dansk mesterskab i Aquatlon også i 55-59 år.

Andre flotte resultater i 2021 tæller bl.a. første plads ved Xterra Belgien med Maui-kvalifikation i gruppen 55-59 år og DM i maraton kajak for AG´er.

Anne-Mette er meget alsidig, og kører også mange adventure races og løber trail og o-løb, hvor hun altid er at finde i toppen af resultatlisterne. Hun er virkelig en superatlet i sin aldersgruppe.

I Odense Triathlon Klub er Anne-Mette et kendt ansigt og en rigtig god klubkammerat, der altid er frisk med gode råd og en hjælpende hånd som frivillig. Bl.a. står Anne-Mette for trail-løbet i vores OTK-cup og hun også fast referent til vores generalforsamlinger.

Som hendes AG-resultater afslører, så er hun vild med off-road og cykler derfor kun MTB. Men, hun er også instruktøruddannet i mountainbike er meget dygtig teknisk. Det har klubkammeraterne i OTK nydt godt af flere gange, hvor Anne-Mette har stået for begynder-events og teknikdage med MTB for triatleter, der gerne ville snuse til de brede dæk.

I blandt AG triatleterne er Anne-Mette også en atlet mange kender rundt omkring Danmark.

På udenlandsture til de store mesterskaber er der altid en god dansker-ånd, som Anne-Mette også bidrager til med medbragte flag, rødt-hvidt tøj, og en oprigtig interesse for andres præstationer og oplevelser.

På alle måde er Anne-Mette en god AG repræsentant både for OTK og for Danmark, derfor synes vi hun skal kåres som årets AG atlet.

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Laura Kjær – KTK 86

KTK86 ønsker at indstille Laura Kjær til Årets AG Atlet 2021. Laura (27 år) er forholdsvis ny i triatlon. Hun har været medlem af KTK86 siden 2020, og fik i sæsonen 2021 sat et gevaldigt aftryk på vores sport, hvor hun ved sin første ironman, Ironman Copenhagen, kørte en imponerende tid hjem på 9 timer og 35 minutter. Dette rakte til en 1. plads i AG, en 2. plads overall women, og en direkte kvalifikation til VM på Hawaii 2022.

Laura besidder mange imponerende facetter – hun er et stort talent, hun er ambitiøs, nysgerrig og flittig, og så er hun et skønt socialt bidrag til klubben og klubbens fællestræninger, hvor hun med sit gode humør, selvironi og inkluderende adfærd, ikke bare er en kæmpe bidragsyder til den gode stemning og de mange grin, men også formår at få mange med. Men mest af alt er Laura en stærk atlet, der bare bliver ved med at udvikle sig.

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Mogens Busk Sørensen – Blovstrød Tri-athleten
Mogens Busk Sørensen kører for Blovstrød Tri-athleten og stiller op i AG 70-74

Mogens har været en del af dansk triatlon og duatlon i en mindre menneskealder og har i årevis repræsenteret Danmark i mange afkroge af verden. Kigger man i historiebøgerne på World Triathlons resultatside har Mogens kørt i rødt og hvidt 18 gange siden 1997 – 16 gange er Mogens sluttet på podiet og 8 gange er Mogens vendt hjem med en guldmedalje.

Således gik det også i 2021 da Mogens, nok en gang, i en alder af 70 år tog til Aviles i Spanien for at køre VM i duatlon på Standarddistancen (9,6 km – 42 km – 5 km).
Mogens løber endnu en gang med sejren i den flotte tid 02:33:23 – de første 9,6 km løb blev gennemført på imponerende 39.20 min – en tid som mange i de yngre aldersgrupper uden tvivl kun kan drømme om.