Årets Age Group Atlet 2018

feb 1, 2019

Efter en flot 2018 sæson har vi modtaget nedenstående indstillinger fra klubberne – læs dem her nedenfor og gå ind og stem vha. dit klubmodul login.

 

Maria Buchvoll – Aalborg Triatlon Klub

Maria kørte sig til en sølvmedalje ved EM duathlon middel distance i Vejle i 2018. Endvidere er Maria blevet nyt medlem af Aalborg Triathlonklubs elitesatsning i 2019. Os, der omgås Maria til dagligt, kender Maria som altid sød og hjælpsom, især overfor nye medlemmer. Maria er meget trofast i sin træning og en vellidt, respekteret og arbejdsom klubkammerat. Maria er særdeles inkluderende i forhold til stævner i ind- og udland. Vi håber så mange som overhovedet muligt, vil stemme på Maria til titlen som årets AG-atlet.


 

Mikkel Højborg Olsen – Amager Triatlon Klub

Vi i Amager Triatlon Klub vil gerne indstille Mikkel Højborg Olsen, som årets AG Atlet.

Mikkel har i nogle år været tilknyttet Amager Triatlon Klub, men valgte kort før IM Hawaii at skifte primærklub til KTK86. Dog er Mikkel stadig tilknyttet Amager Triatlon Klub som medlem.

Hvorfor har vi valgt at indstille Mikkel til årets AG Atlet?

Det har vi fordi at Mikkel i 2018 i den grad har levet op til sit potentiale som triatlet, med sejre i Helsingør, Jönköbing og ikke mindst på Hawaii. At han så samtidig er et af de mest ydmyge mennesker vi kender, altid klar på at lære fra sig og hjælpe til en træning mindsker ikke indtrykket af at Mikkel er en ener og en fremragende ambassadør for sporten. Mikkel er ikke typen der sætter sig selv i fokus, nærmest tværtimod, trives han bedst uden for rampelyset. Men vi mener at Mikkels resultater taler for sig selv derfor har vi valgt at få peget spotlighten på Mikkel

Mikkel kører i AG 30-34 og har følgende resultater.

EM 70.3 Elsinore – 1. AG / 3. OVER ALL AG Jönköping 70.3 – 1. AG / 1. OVER ALL AG Ironman Hawaii – 1. AG / 4. OVER ALL AG

Vi håber at Mikkel med denne indstilling kan komme med feltet der kan stemmes på til Årets AG atlet.

 

Peter Holbech Andersen – Odder Triathlon Club

Odder Triathlon Club vil gerne indstille Peter Holbech Andersen til årets Age Group atlet 2018.

Peter Holbech Andersen er 51 år og har dyrket triatlon i 6 år med mange flotte resultater bag sig, men 2018 blev dog hans hidtil bedste år.

Især 10 dage i juli måned vil Peter nok aldrig glemme. Her præsterede han først at vinde en bronze VM medalje i Aquatlon i Middelfart. Derefter tog han til verdens største triatlon stævne i Hamborg og vandt sin aldersgruppe på OL distancen, hvorefter han tog til Estland og blev Europamester ligeledes på OL distancen i sin aldersgruppe 50-54år.

En brækket lilletå i starten af juni var dog ligeved at spolere det hele, men med Peters fighter vilje og gåpåmod formåede han at holde motivationen og træningen i top i juni måned trods omstændighederne.

Hermed en liste over hans bemærkelsesværdige præstationer i 2018:

  1. maj: DM sprint ”Tri på Tyren”: Nr. 1 (guld) i AG50-54.
  2. juli: Aalborg Triatlon kvart IM: Nr. 1 i AG50-54
  3. juli: VM Aquatlon på Fyn/Middelfart: Nr. 3 (bronze) i AG50-54.
  4. juli: Hamburg Triathlon OL distance: Nr. 1 i AG50-54
  5. juli: EM i Tartu i Estland OL distance: Nr. 1 (guld) i AG50-54 i tiden 2:02:04
  6. august: DM i Næstved OL distance: Nr. 1 (guld) i AG50-54
  7. sept.: KMD 5150 i Aarhus OL distance: Nr. 1 i AG50-54

Peter er foruden at være en fantastisk dygtig atlet også en meget vellidt og sympatisk klubkammerat. Han er altid klar til at hjælpe og lytte og er altid engageret og passioneret i de ting han foretager sig og derfor en stor inspirationskilde for unge såvel som gamle klubkammerater.

Peter har desuden i 6 år været formand for Odder Atletik & Motion som Odder Triathlon Club er en underafdeling af og i dette virke viste han også den myreflittige og initiativrige side af sig selv, som har gjort en væsentlig forskel for de to klubber.

At være Age Group atlet indbefatter jo som regel også, at man foruden sin sport også har et liv ved siden af, som der også skal være tid til. Dette gælder også for Peter som foruden det aktive liv også er far til to voksne sønner, er gift med Anette og er selvstændig revisor.

Peter er som person meget ydmyg og man hører ham aldrig prale eller promovere sig på de sociale medier med sine meget fornemme resultater som tidens trend ofte er til, så derfor synes Odder Triathlon Club at han om nogen fortjener at bliver kåret som årets Age Group atlet 2018.

 

Søren Selvejer – Aalborg Triatlon Klub

Søren har præsteret en sølvmedalje til VM på lang distance ved VM på Fyn i 2018. Søren er blevet en del af Aalborg Triathlonklubs elitesatsning i 2019. Søren er ualmindelig rar at omgås i den daglige træning, som han passer meget flittigt. Heldigvis er de sportslige succeser ikke steget Søren til hovedet, for man går aldrig forgæves til Søren, som også er rigtig god til at give gode råd og vejledning til klubbens nye medlemmer. Søren er en meget værdig repræsentant for sporten og for vor klub i særdeleshed. Vi håber så mange som overhovedet muligt, vil stemme på Søren til titlen som årets AG-atlet.

 

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Mens der de seneste 20 år er blevet undersøgt en masse om doping i elitesporten, er der stadig mange ubesvarede spørgsmål om doping i breddeidrætten. Derfor sættes der nu fokus på området gennem en undersøgelse, der er den hidtil største af sin slags – og jeres foreninger kan hjælpe med at gøre os alle klogere.