Årets Age Group Atlet 2018

feb 1, 2019

Efter en flot 2018 sæson har vi modtaget nedenstående indstillinger fra klubberne – læs dem her nedenfor og gå ind og stem vha. dit klubmodul login.

 

Maria Buchvoll – Aalborg Triatlon Klub

Maria kørte sig til en sølvmedalje ved EM duathlon middel distance i Vejle i 2018. Endvidere er Maria blevet nyt medlem af Aalborg Triathlonklubs elitesatsning i 2019. Os, der omgås Maria til dagligt, kender Maria som altid sød og hjælpsom, især overfor nye medlemmer. Maria er meget trofast i sin træning og en vellidt, respekteret og arbejdsom klubkammerat. Maria er særdeles inkluderende i forhold til stævner i ind- og udland. Vi håber så mange som overhovedet muligt, vil stemme på Maria til titlen som årets AG-atlet.


 

Mikkel Højborg Olsen – Amager Triatlon Klub

Vi i Amager Triatlon Klub vil gerne indstille Mikkel Højborg Olsen, som årets AG Atlet.

Mikkel har i nogle år været tilknyttet Amager Triatlon Klub, men valgte kort før IM Hawaii at skifte primærklub til KTK86. Dog er Mikkel stadig tilknyttet Amager Triatlon Klub som medlem.

Hvorfor har vi valgt at indstille Mikkel til årets AG Atlet?

Det har vi fordi at Mikkel i 2018 i den grad har levet op til sit potentiale som triatlet, med sejre i Helsingør, Jönköbing og ikke mindst på Hawaii. At han så samtidig er et af de mest ydmyge mennesker vi kender, altid klar på at lære fra sig og hjælpe til en træning mindsker ikke indtrykket af at Mikkel er en ener og en fremragende ambassadør for sporten. Mikkel er ikke typen der sætter sig selv i fokus, nærmest tværtimod, trives han bedst uden for rampelyset. Men vi mener at Mikkels resultater taler for sig selv derfor har vi valgt at få peget spotlighten på Mikkel

Mikkel kører i AG 30-34 og har følgende resultater.

EM 70.3 Elsinore – 1. AG / 3. OVER ALL AG Jönköping 70.3 – 1. AG / 1. OVER ALL AG Ironman Hawaii – 1. AG / 4. OVER ALL AG

Vi håber at Mikkel med denne indstilling kan komme med feltet der kan stemmes på til Årets AG atlet.

 

Peter Holbech Andersen – Odder Triathlon Club

Odder Triathlon Club vil gerne indstille Peter Holbech Andersen til årets Age Group atlet 2018.

Peter Holbech Andersen er 51 år og har dyrket triatlon i 6 år med mange flotte resultater bag sig, men 2018 blev dog hans hidtil bedste år.

Især 10 dage i juli måned vil Peter nok aldrig glemme. Her præsterede han først at vinde en bronze VM medalje i Aquatlon i Middelfart. Derefter tog han til verdens største triatlon stævne i Hamborg og vandt sin aldersgruppe på OL distancen, hvorefter han tog til Estland og blev Europamester ligeledes på OL distancen i sin aldersgruppe 50-54år.

En brækket lilletå i starten af juni var dog ligeved at spolere det hele, men med Peters fighter vilje og gåpåmod formåede han at holde motivationen og træningen i top i juni måned trods omstændighederne.

Hermed en liste over hans bemærkelsesværdige præstationer i 2018:

  1. maj: DM sprint ”Tri på Tyren”: Nr. 1 (guld) i AG50-54.
  2. juli: Aalborg Triatlon kvart IM: Nr. 1 i AG50-54
  3. juli: VM Aquatlon på Fyn/Middelfart: Nr. 3 (bronze) i AG50-54.
  4. juli: Hamburg Triathlon OL distance: Nr. 1 i AG50-54
  5. juli: EM i Tartu i Estland OL distance: Nr. 1 (guld) i AG50-54 i tiden 2:02:04
  6. august: DM i Næstved OL distance: Nr. 1 (guld) i AG50-54
  7. sept.: KMD 5150 i Aarhus OL distance: Nr. 1 i AG50-54

Peter er foruden at være en fantastisk dygtig atlet også en meget vellidt og sympatisk klubkammerat. Han er altid klar til at hjælpe og lytte og er altid engageret og passioneret i de ting han foretager sig og derfor en stor inspirationskilde for unge såvel som gamle klubkammerater.

Peter har desuden i 6 år været formand for Odder Atletik & Motion som Odder Triathlon Club er en underafdeling af og i dette virke viste han også den myreflittige og initiativrige side af sig selv, som har gjort en væsentlig forskel for de to klubber.

At være Age Group atlet indbefatter jo som regel også, at man foruden sin sport også har et liv ved siden af, som der også skal være tid til. Dette gælder også for Peter som foruden det aktive liv også er far til to voksne sønner, er gift med Anette og er selvstændig revisor.

Peter er som person meget ydmyg og man hører ham aldrig prale eller promovere sig på de sociale medier med sine meget fornemme resultater som tidens trend ofte er til, så derfor synes Odder Triathlon Club at han om nogen fortjener at bliver kåret som årets Age Group atlet 2018.

 

Søren Selvejer – Aalborg Triatlon Klub

Søren har præsteret en sølvmedalje til VM på lang distance ved VM på Fyn i 2018. Søren er blevet en del af Aalborg Triathlonklubs elitesatsning i 2019. Søren er ualmindelig rar at omgås i den daglige træning, som han passer meget flittigt. Heldigvis er de sportslige succeser ikke steget Søren til hovedet, for man går aldrig forgæves til Søren, som også er rigtig god til at give gode råd og vejledning til klubbens nye medlemmer. Søren er en meget værdig repræsentant for sporten og for vor klub i særdeleshed. Vi håber så mange som overhovedet muligt, vil stemme på Søren til titlen som årets AG-atlet.

 

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.