Vellykket duatlonstævne på Glamsbjerg Idrætsefterskole

apr 19, 2021

Søndag blev der grinet, hygget og givet fuld gas, da der i strålende solskin blev afviklet duatlonstævne på Glamsbjerg Idrætsefterskole for 10 til 23-årige.

Stævnet på Glamsbjerg Idrætsefterskole var samtidigt det første stævne á i alt seks stævner, der afvikles efter det nye aspirant konkurrencekoncept, hvor alle de unge deltagere først kører et prøveløb og derefter har muligheden for at deltage i flere starter på samme dag.

Et af formålene med den nye koncept med flere starter på samme dag er bl.a. at give de unge muligheden for at udvikle deres taktiske og tekniske kompetencer og gøre dem trygge i konkurrencesituationer. Ydermere giver konceptet de unge rigtige gode muligheder for at evaluere og optimere deres præstation fra det ene heat til det andet.

Det var tydeligt at både deltagere og trænere havde savnet at mødes til konkurrencer og se hinanden på tværs af klubberne.

Distancerne, som deltager kørte, var ultrakorte. For den yngste gruppe lød distancen på 1 km. løb – 3 km. cykling og 1. km. løb. For den ældste gruppe var distancen 1 km. løb – 4 km. cykling og 1.5 km. løb.

I alle de fire grupper var der tætte ræs, hvor det først blev afgjort på det sidste løb, og der var sågar sprint opgør i flere heats, hvor afgørelsen fladt på målstregen.

Næste stævner i serien:
– 8. maj, Ringe TRI – Super Sprint draft triatlon + DM Mix Relay
– 6 juni, Aalborg Triathlon – Disciplin-gennemgang + draft triatlon eller Super Legue format
– 13. juni, Tørring IF Triathlon – Disciplin-gennemgang + 2 gange draft Triatlon
– 14. august, Hvidovre Triathlon Club – Disciplin og rute-gennemgang + DM Sprint (fra 12 år og op)
– 12. september, Viborg Nordisk Park Triatlon – Finalstævne – Disciplin og rute-gennemgang + finale draft Triatlon

Tusind tak til Glamsdalens Idrætsefterskole, stævneleder Søren Kirketofte, deltagere, deres trænere og ikke mindst de frivillige og dommerne, som alle var med til at gøre dagen til en kæmpe succes.

Find mere information om de pågældende stævner og tilmeld dig HER.

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

Kunne du tænke dig en weekend sammen med 99 andre ungdomstriatleter? Så er Triatlon Danmarks Ungdomscamp lige noget for dig. Læs mere …

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …