Vellykket duatlonstævne på Glamsbjerg Idrætsefterskole

apr 19, 2021

Søndag blev der grinet, hygget og givet fuld gas, da der i strålende solskin blev afviklet duatlonstævne på Glamsbjerg Idrætsefterskole for 10 til 23-årige.

Stævnet på Glamsbjerg Idrætsefterskole var samtidigt det første stævne á i alt seks stævner, der afvikles efter det nye aspirant konkurrencekoncept, hvor alle de unge deltagere først kører et prøveløb og derefter har muligheden for at deltage i flere starter på samme dag.

Et af formålene med den nye koncept med flere starter på samme dag er bl.a. at give de unge muligheden for at udvikle deres taktiske og tekniske kompetencer og gøre dem trygge i konkurrencesituationer. Ydermere giver konceptet de unge rigtige gode muligheder for at evaluere og optimere deres præstation fra det ene heat til det andet.

Det var tydeligt at både deltagere og trænere havde savnet at mødes til konkurrencer og se hinanden på tværs af klubberne.

Distancerne, som deltager kørte, var ultrakorte. For den yngste gruppe lød distancen på 1 km. løb – 3 km. cykling og 1. km. løb. For den ældste gruppe var distancen 1 km. løb – 4 km. cykling og 1.5 km. løb.

I alle de fire grupper var der tætte ræs, hvor det først blev afgjort på det sidste løb, og der var sågar sprint opgør i flere heats, hvor afgørelsen fladt på målstregen.

Næste stævner i serien:
– 8. maj, Ringe TRI – Super Sprint draft triatlon + DM Mix Relay
– 6 juni, Aalborg Triathlon – Disciplin-gennemgang + draft triatlon eller Super Legue format
– 13. juni, Tørring IF Triathlon – Disciplin-gennemgang + 2 gange draft Triatlon
– 14. august, Hvidovre Triathlon Club – Disciplin og rute-gennemgang + DM Sprint (fra 12 år og op)
– 12. september, Viborg Nordisk Park Triatlon – Finalstævne – Disciplin og rute-gennemgang + finale draft Triatlon

Tusind tak til Glamsdalens Idrætsefterskole, stævneleder Søren Kirketofte, deltagere, deres trænere og ikke mindst de frivillige og dommerne, som alle var med til at gøre dagen til en kæmpe succes.

Find mere information om de pågældende stævner og tilmeld dig HER.

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.