Mathias Petersen og Pernille Thalund genvinder DM middeldistance i Herning

jun 13, 2019

De forsvarende danske mestre forsvarede dermed deres titler fra 2018 og kan nu gå efter et hattrick i 2020!

Et stort helt på 32 Elite herrer var til start ved Challenge Herning. 20 af dem var med dansk pas og dermed med muligheden for at vinde det danske mesterskab på middeldistancen 1900m svømning – 90km cykling – 21,1km løb. Af de 20 danske elite herrer var stort set alle de bedste middeldistance triatleter til start.

Svenske Jesper Svensson førte en 7-mands gruppe an på svømmedelen som bl.a. bestod af Oliver Korfitsen (Århus 1900 Triathlon), Mathias Petersen (Ikast Triatlon/Tri Team SDU, Thomas Strange (OTK/Tri Team SDU) og forhåndsfavoritten Romain Guillaume fra Frankrig. 1min efter var Jens Petersen-Bach (KTK86) og Nicklas Nygaard (KTK86). Yderligere 1min efter kom en stor gruppe med de tre Århus 1900 triatleter Kristian Høgenhaug, Kristian Hindkjær og Morten Brammer Olesen. Også Esben Hovgaard (KTK86) og Anders Christensen (Aalborg Triathlon) var med her.

På starten af de sjaskvåde 90km cykling stak Guillaume og Thomas Strange afsted med Svensson og Mathias Petersen et lille minut bagefter. Kristian Høgenhaug begyndte at indhente bagfra og efter 60km var han i front af racet. I T2 havde Kristian Høgenhaug et forspring på 1.20min til Svensson og Thomas Strange, 2.20min til Mathias Petersen og 2.30min til Morten Brammer Olesen, Anders Christensen, Esben Hovgaard og 5min til Jens Petersen-Bach. Guillaume var gået helt kold og var langt efter. Dermed var racet fortsat helt åbent og det var nu meget spændende hvad der ville ske på løbet!

Efter 6km løbe var det fortsat med Kristian Høgenhaug i spidsen af racet, men Svensson, Thomas Strange og Mathias Petersen var kun 1min efter.
Lidt over halvvejs kunne Mathias Petersen se op til Kristian Høgenhaug og Thomas Strange var kun 40sek efter og Morten Brammer Olesen 1.23 efter. Så intet var fortsat afgjort!
Ud på de sidste 5km havde Mathias Petersen overtaget føringen og det holdt helt til mål, hvor Mathias Petersen kunne juble over endnu et dansk mesterskab og samtidig med den samlede sejr i Challenge Herning!
Kristian Høgenhaug kom i mål 45sek efter på andenpladsen, Thomas Strange 1.32 efter på tredjepladsen og Morten Brammer Olesen 2.12 efter på 4. pladsen. Jens Petersen-Bach blev 5’er og Simon Jørn blev med dagens hurtigste løbesplit på 1.12.57 nr. 6.

Top-5 DM
1. Mathias Lyngsø Petersen (ISK Tri / Tri Team SDU) 3.49.53
2. Kristian Høgenhaug (Århus 1900 Triathlon) 3.5037
3. Thomas Strange (OTK / Tri Team SDU) 3.51.26
4. Morten Brammer Olesen (Århus 1900 Triathlon) 3.52.05
5. Jens Petersen-Bach (KTK86) 3.55.24

Se alle resultater her

 

I kvindernes race var den eneste danske elite kvinde til start den forsvarende danske mester og den forsvarende vinder af Challenge Herning, Pernille Thalund (Århus 1900 Triathlon).
Pernille Thalund svømmede flot med i frontgruppen sammen med svenske Sara Svensk, Kimberley Morrison fra England og Carolin Lehrieder fra Tyskland.
På cyklingen stak Sara Svensk og Kimberley Morrison afsted med et meget hurtigt cykelsplit. I

T2 var Pernille Thalund 7min efter de to i front og med et hul på 4min ned til Crolin Lehrieder.
På løbet var Pernille stabil og kunne løbe i mål til endnu et dansk mesterskab samt en sikker tredjeplads i Challenge Herning.

 

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Photo Overlund

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Mens der de seneste 20 år er blevet undersøgt en masse om doping i elitesporten, er der stadig mange ubesvarede spørgsmål om doping i breddeidrætten. Derfor sættes der nu fokus på området gennem en undersøgelse, der er den hidtil største af sin slags – og jeres foreninger kan hjælpe med at gøre os alle klogere.