Triatlon Festival – www.triatlonfestival.dk

VM stemning på Fyn

Se Triatlon Festivalens hjemmeside her

I sommeren 2018 er Fyn vært for verdensmesterskaberne i Triatlon, Duatlon, Aquatlon og Cross Triatlon. Det bliver en kæmpe fest, som spreder sig over hele Fyn med konkurrencer og events i Svendborg, Middelfart og Odense.

 

Fra 30. juni til 3. juli 2016 blev der for første gang afholdt Triatlon Festival på Fyn. Over 400 deltagere svømmede, cyklede og løb sig gennem de fire konkurrencer, der talte Aquatlon, Open Water svømning, DM Cross Tri og Hold DM. Triatlon Festivalen er startskuddet til det store VM i 2018.

Juli måneds Triatlon Festival var første trin på trappen frem mod de fire VM’er på en uge i 2018. I samarbejde med Dansk Triatlon Forbund arrangerede de fynske klubber første udgave af eventen, der skal danne ramme om den store triatlonfest om to år.

– Vi er tilfredse med, hvordan det er gået. Vi starter i det små og har fået testet en række praktiske, logistiske forhold af. Fokus har i år været at samle erfaringer med festival ideen, organiseringen og spredning af eventen ud over hele Fyn. Der er fortsat plads til forbedring, men grundlæggende har vi indsamlet vigtige erfaringer, som vi kan bygge videre på. Vi ser frem til at udbygge konceptet til næste år, siger Ulrich Ammundsen, eventchef for VM 2018 i Dansk Triatlon Forbund.

Triatlon Festivalen startede i år med Aquatlon i Odense Havn, mens børnene fik lov til at afprøve det spritnye havnebad inden en kort løbetur. Fredag var der Open Water svømning i Middelfart inden Cross Tri DM blev afviklet i Svendborg mens Hold DM var placeret på en attraktiv rute i Nyborg.

Hold DM var i år flyttet fra at være sæsonafslutter til at være stævnet, der starter sommerferien. Det til trods var der god tilslutning med hele 65 hold i mange forskellige klasser. Du kan finde links til resultaterne her

Multisport VM på vej
Når VM kommer til Fyn i 2018 bliver det anden gang, at de fire verdensmesterskaber afholdes samlet. Første gang er til næste år i Canada, hvor Multisport VM afholdes. Her lancerer canadiaerne bl.a. konceptet Multisport Legend, som tildeles atleter, der gennemfører alle fire discipliner: aquatlon, duatlon, cross tri og den lange distance. Triatlon Festival bliver dog ikke kun for eliten.

Mangfoldigt VM i sigte
– Vi kommer til at lancere en række tiltage ud over selve VM. Triatlon er for alle, så et vigtigt fokusområde er at folde eventen ud, så den appellerer bredt. Vi skal både have børnehavebørn og plejehjemsbeboer ud at bevæge sig. Triatlon er desuden meget publikumsvenlig, så vi vil også fokusere på involvering af publikum og gerne i samarbejde med lokale idræts-, kulutur- og erhvervsaktører, siger Ulrich Ammundsen.

Triatlon Festival blev i år arrangeret af Odense Triatlon Klub, Svendborg Triathlon Klub, Nyborg Triathlon Klub, Ringe Tri, Kerteminde Tri Klub og Faaborg Ski og Motionsklub. 2017 bliver generalprøven for VM med konkurrencer i både Duatlon, Aquatlon, Cross Tri og Land Distance Triatlon.

 

 

FAKTA om VM 2018 (ITU Multisport Festival)

• Fire VM’er på en uge (VM i duatlon, VM i Cross triatlon, VM i Aquatlon og VM på den lange distance)

• Sted: Fyn – Odense, Middelfart og Svendborg

• Debut: Afholdes første gang i 2017 (Canada) 2018

• Arrangører: Dansk Triatlon Forbund, Sport Event Denmark og Sport Event Fyn i samarbejde med de fynske klubber.

• I 2014 var der i alt 2.107 deltagere i de 4 VM’er, som blev afviklet forskellige steder rundt omkring i verden.

 

2018 bliver det store VM år

Hele fire verdensmesterskaber skal afgøres i sommeren 2018 fra den 6. til 14. juli 2018.

Duatlon – Odense: 10km løb – 40km cykling – 5km løb (standard) 5km løb 20km cykling – 2,5km løb (sprint)

Aquatlon – Odense: 2,5 km løb – 1 km svøm – 2,5km løb (alternativt 1 km svøm – 5 km løb i tilfælde af for lav vandtemperatur)

Cross Triatlon – Svendborg/Odense: 1,5 km svøm – 30 km cykling – 10 km løb

Lang Distance Triatlon: 4 km svøm– 120 km cykling – 3o km løb

 

Det officelle logo for Fyn 2018 ITU Multisport World Championships Festival.