Succesfuld Nordic TRIcamp 2017

jul 12, 2017


Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Der var plads til meget andet end svømning, cykling og løb på årets Nordic TRIcamp. Foto: DTriF

Endnu en fantastisk Nordic TRIcamp for unge triatleter fra Norge, Sverige og Danmark er blevet afholdt. Denne gang i Danmark på Glamsdalens Idrætsefterskole på Fyn.

På campen deltog 116 unge og 34 trænere og ledere.
Der var noget at leve op til efter succesen med den første Nordic TRIcamp som blev afholdt i Norge i 2016.
Rigtig mange af de unge og trænere der deltog i Norge var også med i Danmark, det var med til at den ånd der var på den første Nordic TRIcamp blev videreført til dette års camp.

Nordic TRIcamp handler om at være sammen gennem glæden ved triatlon, danne nye venskaber på tværs af klubber og lande, og selvfølgelig træne en masse triatlon.
Når man var sammen med de unge på campen var det tydeligt at mærke deres passion for triatlon og deres glæde ved at træne og dygtiggøre sig og gøre det sammen.

Nordic TRIcamp varede i 6 dage. Mandag var ankomstdag, hvor der også blev afholdt åbningsceremoni med taler og nationalsange. De tre næste dage var fyldt godt op med træning, men også med et alternativt indslag, der i år var Afrikansk Power dance! Det var utroligt sjovt!
Fredag blev der afholdt mixed-relay, hvor de unge var på hold af fire blandet på tværs af alder køn og land, det var så skønt at opleve hvordan de på holdene hjalp hinanden,  heppede og gav den max gas! Dagen afsluttedes med afslutningsceremoni og ”Grill party” og sen sengetid.
Den sidste dag var der afrejse, hvor der blev taget afsked og sagt på gensyn til næste år!

Hver aften under campen stod ungdomsambassadørerne fra de tre lande for fælles aktiviteter som rundbold, beachvolley og skumfiduser over bål. Disse aftener var guld værd og der blev virkelig hygget.

Ud over at der var rigtig mange dygtige ungdomstrænere med på Nordic TRIcamp, så var Casper Stenderup, tidligere landsholdstriatlet/Tri Team SDU og Anders Lund Hansen fra Tri Team SDU også med som trænere hele ugen, og vi fik også lige Andreas Schilling på besøg en af dagene. Det gav rigtig meget til de unge at vi havde nogle med fra eliten, som er stor inspiration for de unge og viser at de interesserer sig for dem.

Unge triatleter er temmelig seje, det fik vi virkelig at mærke under Nordic TRIcamp. Vejret viste sig ikke fra sin bedste side, de sidste dage af campen, men det er ingen forhindring når man er ung triatlet, smilene var i den grad fremme, på trods gennemblødt tøj og en del punkteringer under cykeltræningen.

Til næste år afholdes Nordic TRIcamp i Sverige og vi ser frem til endnu en fantastisk camp med søde, glade, seje unge triatleter!
Tak til alle unge, trænere og ledere der deltog for at gøre denne camp til endnu en succes.

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund