Satser Schilling hele butikken?

aug 17, 2016

Fire år er gået siden OL i London, hvor vi havde Helle Frederiksen og Line Jensen til start. Denne gang er det Andreas Schilling som skal forsvare de danske farver.
Tæppet går ned i morgen torsdag d. 18. august kl. 16.00 (DK-tid) og du kan følge med fra kl.15.55 på dr.dk. Kl.17.05 skifter udsendelsen til DR3. Camilla Pedersen er medkommentator!

Alle favoritterne er der, på nær Javier Gomez
I London vandt Alistar Brownlee (GBR) foran Javier Gomez (GBR) og lillebror Jonathan Brownlee (GBR). Indtil for nylig var det ikke utænkeligt, at de tre igen kunne komme til at stå på podiet i Rio. Men Gomez har desværre været nødsaget til at melde afbud med en brækket albue. Rigtig ærgerligt for racet, men heldigvis er Gomez den eneste, der har meldt fra pga. en skade. Ellers er alle favoritterne til start, i det der kan gå hen og blive et meget spændende race lige fra startskuddet lyder til vinderen er fundet ca. 1time og 45min senere.

Cykelruten vil sætte sig i benene
Som nævnt i nyheden ”OL-ruten i Rio vil sætte sig i benene”, så er cykelruten så hård, at man ikke kan sidde og gemme sig. På en flad rute vil man kunne sidde på hjul og spare mange kræfter til løbeturen, men med 16 stigninger på 40km er det helt klart en fordel at være en stærk cykelrytter, for det bliver svært at spare sig på sådan en rute.

Et bud på racets forløb
Tidligere på sæsonen var der World Triathlon Series (WTS) i Brownlee-brødrenes hjemby, Leeds. Cykeldelen startede med en stigning lige efter første skifte. En stigning, som Brownlee-brødrene udnyttede til at skabe stor splittelse, og en firemandsgruppe kørte væk med et stort forspring. Det lod sig gøre fordi Brownlee-brødrene er stærke cykelryttere, men i høj grad fordi de var i top 5 efter første skifte. Vi kan godt komme til at se noget af det samme i morgen fra Brownlee-brødrenes side. De plejer altid at være med helt fremme på svømningen og vil givet vis også være det denne gang. De er kendt for at køre aggressivt på cyklen og ruten ligger rigtig godt til dem. Det bliver interessant at se, hvor mange der kan følge med op over den første stigning, som skal forceres allerede efter 600m cykling.

Blandt feltets bedste cykelryttere hører Andreas Schilling, som ved flere lejligheder har vist, at han ikke er bange for at ”satse hele butikken” på cykeldelen. Ved WTS Stockholm lukkede Schilling og hans norske kollega Kristian Blummenfelt et hul på 40sek op til frontgruppen med bl.a. Brownlee-brødrene, og trods den kraftanstrengelse løb han sin bedste afsluttende 10km efterfølgende og blev nr.4 – karrierens bedste resultat. Også ved WTS Hamburg viste Schilling stor angrebslyst og var flere gange ved at få et afgørende forspring.
Schilling kan ikke betegnes som en af de allerbedste svømmere i feltet, men han er typisk med i den første tredjedel. Andreas er stærk på cyklen, og især på de første par kilometer kan han hente meget tid og lukke hullet til de forreste, hvis svømningen har været mindre god. Det vil sandsynligvis også blive en Schilling med stort mod vi får at se på cyklen i morgen, så må vi se hvor langt frem det kan bringe ham!
Feltet på kun 55 mand kan være til Schillings fordel, da grupperne derved vil være lidt mindre end sædvanligt, hvor der er op mod 70 mand til start. Det tvinger flere til at arbejde hårdt på cykeldelen.

Mario Mola (ESP) og Richard Murray (RSA) er to af feltets største favoritter. Mola har vundet alt hvad han har stillet op i i år og er pt den hurtigste løber sammen med Murray. De to svømmer normalt på et niveau omkring Schilling, og de vil helt sikkert være glade for at ende i en gruppe med Schilling da deres chancer for at komme frem til fronten derved vil være større. Omvendt vil Schilling gerne slippe for at have et par herrer som de to på slæb.

De to Brownlee-brødre, Mario Mola, Richard Murray og Vincent Luis (FRA) må anses for at være de største favoritter til at løbe med guldet.
Derefter kommer en gruppe med Fernando Alarza (ESP), Aaron Royle (AUS), Joao Silva (POR), Pierre Le Corre (FRA), Crisanto Grajales (MEX) og Ryan Bilie (AUS) som udfordrere.
Af outsidere på denne rute er bl.a. Kristian Blummenfelt (NOR) og Andreas Schilling (DEN)

Læs den Internationale Triatlon Union (ITU) racepreview her

Foto: Lea Hoffmann

Med sportslig hilsen
Rasmus Stubager
Tri Team SDU Centertræner og Ungdomslandstræner

Schilling dagen før OL-racet. (Foto: Lea Hoffamnn)
Danskere med store forventninger til 2024-sæsonen

Danskere med store forventninger til 2024-sæsonen

Miami kommer til at syde af forventning på lørdag, når 40 af verdens allerbedste triatleter står til start i Miami i de nye konkurrence format T100 Triathlon World Tour. Til start er Daniel Bækkegaard og Magnus Ditlev. læs mere…

Nordic Triathlon Cup

Nordic Triathlon Cup

Nordic Triathlon Cup 2024 tilbyder spændende konkurrencer for nordiske triatleter med starter i Finland, Estland og Danmark. Cuppen er en unik mulighed for at konkurrere på højt niveau og styrke det nordiske triatlonarbejde. læs mere…