Ganløse Tri-Center vinder premiereudgaven af DM mixed relay

sep 4, 2017


Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Guld til Ganløse Tri-Center, sølv til Fredericia Triathlon Team og bronze til Ganløse Tri-Centers andethold. Foto: Lea Hoffmann

Ganløse Tri-Center blev det første klubhold til at vinde DM i mixed relay da premiereudgaven i går blev afviklet i Fredericias gader. Elitehold og Aspiranthold startede sammen, og det blev en stor oplevelse for alle deltagere, og så sandelig også for alle tilskuere.

Den danske udgave af mixed relay går ud på, at en klub stiller med et hold på 3 deltagere. 2 herrer og 1 kvinde, eller 2 kvinder og 1 herre. Først kører første deltager en kort distance på 250m svømning – 5km cykling – 1,25km løb. Dernæst gives stafetten videre til anden deltager (som skal være en kvinde) og til sidst tredje deltager.

I Fredericia var konkurrencen sat op, så der var rigtig gode muligheder for tilskuere, trænere mv. for at følge med. De 250m svømning foregik i havnebassinet, derefter to korte cykelrunder på 2,5km og en relay-zone ved havnekanten.

Allerede efter førsteturen var det Ganløse Tri-Center der skiftede først da Emil Holm sendte søster Anne Holm afsted med en føring på 5sek til Aalborg Triathlon Klub og 10sek til Fredericia Triathlon Team. Århus 1900 Triathlon var 25sek bagefter.

På andenturen øgede Anne Holm afstanden til forfølgerne på alle tre discipliner og kunne sende Miki Taagholt ud på tredjeturen med en solid føring. Anderledes tæt var det om de næste placeringer, hvor der var samling mellem Aalborg Triathlon Klub, Ganløse Tri-Centers andethold, Århus 1900 Triathlon. Fredericia Triathlon Team med den danske mester Andreas Schilling var lige efter efter trioen da cyklingen startede, men Schilling fik både hentet gruppen og kørt fra den.

På den sidste korte løbetur var der på intet tidspunkt tvivl om at Taagholt ville løbe Ganløse Tri-Center hjem til hæder, guldmedaljer, præmiepenge og vandrepokal. Der var heller ikke tvivl om at Schilling ville sikre sølvmedaljerne til Fredericia Triathlon Team. Og med en penalty til Ganløse-Tri Centers andethold 100m før mål var der heller ingen tvivl om at Århus 1900 Triathlon ville tage sig af bronzemedaljerne – troede alle i målområdet. Men Casper Stenderup fra Ganløse Tri-Center satte i bedste Usain Bolt stil en imponerende slutspurt ind fra penaltyboxen mod mål og ud af det blå overhalede han Kristian Broløs fra Aarhus 1900 Triathlon på selve målstegen og “stjal” bronzemedaljerne til Ganløse-Tri Center.

En afslutning der fik tilskuere, atleter og trænere helt op og ringe. Og en afslutning der meget godt opsummerer hvad man kan forvente sig i mixed relay: Høj intensitet og fart, dramatik og tætte afslutninger.

Resultater Elitehold:
1. Ganløse Tri-Center 49.01
2. Fredericia Triathlon Team 50.28
3. Ganløse Tri-Center 50.58

Resultater Aspiranthold:
1. Ganløse Tri-Center 51.44
2. Aarhus 1900 Tri – Alligators 55.39
3. Esbjerg Ungdomstriatlon 1.00.40

Se resultater her

Vi ser allerede frem mod næste års DM i mixed relay!

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund