Bystrup vinder 5. VM-bronze i langdistanceduatlon i Zofingen

sep 4, 2017


Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Fra venstre: Seppe Odeyn (BEL) sølv, Maxim Kuzmin (RUS) guld og Søren Bystrup bronze. Foto: Fotoclub Blende 8.5 Zofingen

Søren Bystrup (Aarhus 1900 Triathlon) løb og cyklede sig i går til sin 5. bronzemedalje ved VM i langdistanceduatlon, som for 10. gang blev kørt i Zofingen, Schweiz. Efter 6timer og 32min benhårdt arbejde var det kun russiske Maxim Kuzmin og belgiske Seppe Odeyn der var foran danskeren. 

Efter de første 10km løb var 9 mand i front, deriblandt Bystrup. Cirka 30sek efter kom en mindre gruppe på 5 mand, deriblandt Kasper Hartlev (Tri4).
På de 150km cykling fik russiske Kuzmin og franske Le Bellec kørt sig frem med belgiske Odeyn, schweiziske Wermelinger og Bystrup 1-2min efter. Hartlev tabte forventeligt en del tid på cyklingen og rutchede ned i stillingen.

På de afsluttende 30km løb viste de to danskere de rød-hvide farver frem på flotteste vis ved at løbe dagens 3. og 4. hurtigste løbesplits. Det var for Bystrups vedkomne nok til at sikre bronzemedalje nr. 5 til VM i langdistanceduatlon og den 4. i træk! Dermed lyder Bystrups flotte VM-historik nu på 5 bronzemedaljer, 1 4. plads og 1 5. plads.
Hartlev løb sig mange placeringer frem og kom i mål som en flot nr. 12 i det der var hans første VM.

I kvindernes race vandt britiske Emma Pooley meget suverænt.

Se resultater her

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund