Bystrup vinder 5. VM-bronze i langdistanceduatlon i Zofingen

sep 4, 2017


Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Fra venstre: Seppe Odeyn (BEL) sølv, Maxim Kuzmin (RUS) guld og Søren Bystrup bronze. Foto: Fotoclub Blende 8.5 Zofingen

Søren Bystrup (Aarhus 1900 Triathlon) løb og cyklede sig i går til sin 5. bronzemedalje ved VM i langdistanceduatlon, som for 10. gang blev kørt i Zofingen, Schweiz. Efter 6timer og 32min benhårdt arbejde var det kun russiske Maxim Kuzmin og belgiske Seppe Odeyn der var foran danskeren. 

Efter de første 10km løb var 9 mand i front, deriblandt Bystrup. Cirka 30sek efter kom en mindre gruppe på 5 mand, deriblandt Kasper Hartlev (Tri4).
På de 150km cykling fik russiske Kuzmin og franske Le Bellec kørt sig frem med belgiske Odeyn, schweiziske Wermelinger og Bystrup 1-2min efter. Hartlev tabte forventeligt en del tid på cyklingen og rutchede ned i stillingen.

På de afsluttende 30km løb viste de to danskere de rød-hvide farver frem på flotteste vis ved at løbe dagens 3. og 4. hurtigste løbesplits. Det var for Bystrups vedkomne nok til at sikre bronzemedalje nr. 5 til VM i langdistanceduatlon og den 4. i træk! Dermed lyder Bystrups flotte VM-historik nu på 5 bronzemedaljer, 1 4. plads og 1 5. plads.
Hartlev løb sig mange placeringer frem og kom i mål som en flot nr. 12 i det der var hans første VM.

I kvindernes race vandt britiske Emma Pooley meget suverænt.

Se resultater her

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

Ungdomstræner seminar d. 28 okt.

DTriF indbyder hermed til seminar om børn og unge i triatlon lørdag d. 28. okt. 2017 i Karlslunde. Seminaret er for børne-/ ungdomstrænere, og for andre der har interesse i udviklingen af triatlon for børn og unge.