Age Group DM serien – se stillingen inden de sidste to afdelinger.

aug 11, 2017


Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Den førende i AG 45-49 Pelle Grønberg Foto: DTriF

Efter et flot afviklet DM Classic / Kanal Triatlon i Næstved i weekenden nærmer vi os de sidste stævner i DM Tri serien for Age Group. I den kommende weekend køres der Marcus Triatlon i Randers og den 2.-3. september er der triatlonweekend i Fredericia, hvor det endelige slag skal slås.

De to overall vindere fra i søndags Marie Brandt Schultz (Hareskovens Triatlon Klub) og Pelle Grønberg (Ganløse Tri Center) fører i hver deres respektive klasser, men kigger man på stillingen i de enkelte klasser kan vi godt forvente os nogle tætte opgør i de kommende stævneweekender.

Således ser det ud i AG-klasserne.

AG Kvinder 18-39
I den yngste AG-klasse for kvinderne er det Marie Ejby Hansen (Langgarverne) og Signe Graver Larsen (Herlev Tri og Motion) der har lagt sig i spidsen, begge med 3 point. De er dog skarpt forfulgt af Heidi Kjær Mikkelsen (Team Triatlon Herning), der kun er 1 point efter de to førende. Længere nede på listen finder vi yderligere Trine Boye Larsen (Tri4) og Pernille Linder Christensen (Aalborg Triatlon Klub) der begge har vundet en afdeling af DM Tri Serien. Med to topplaceringer i de to afsluttende runder kan de fortsat gøre sig gældende i den samlede stilling.

AG Kvinder 40-44
I kvindernes 40-44 års klasse er konkurrencen nok mere eller mindre lukket ned. Marie Brandt Schultz (Hareskovens Triatlon Klub), som også vandt i den forgangne weekend har vundet 4 ud af de 5 afdelinger, der har været afviklet og det er kun Maria Buchvoll (Aalborg triatlon Klub) der har en teoretisk chance for at slå Marie af pinden som den førende i denne klasse – dette kræver dog to sejre i de to afsluttende runder.

AG Kvinder 45-49
I klassen 45-49 år er det Janne Frimodt (Haderslev Tri 2000) der ligger i spidsen med 2 point efter de første 5 afdelinger. Janne er dog skarpt forfulgt at Charlotte Berner (Aarhus 1900 Triatlon) og Lea Juhl (Karslunde Tri), der begge med topplaceringer i de to afgørende stævner fortsat kan blande sig helt øverst på podiet. Kigger vi længere ned på listen har Charlotte Bjørlig (Sigma Tri) og Kirstine Færch (KTK86) også taget hver en sejr i løbet af DM serien og kan derfor teoretisk også stadig blande sig i medaljestriden.

AG Kvinder 50-54
I denne klasse er det Sanne Lassen (Sigma Tri) der fører an. Sanne har to førstepladser fra tidligt i sæsonen og fører foran klubkammeraten Susanne Spøer (Sigma Tri). De skal dog begge kigge sig lidt over skulderen da både Carol Rasmussen (Karlslunde Tri) og Helle Søgaard Petersen (Brøndby Triatlon Club) meldte sig ind i kampen ved det netop overståede Kanal Triatlon i Næstved. De blev henholdsvis 1 og 2 i Næstved og kan begge finde vej til podiet med 2 topplaceringer i de kommende weekender.

AG Kvinder 55-59
Kvindernes 55-59 års klasse er meget åben da der hidtil ikke har været en gennemgående vinder. 4 kvinder har taget hver en sejr, hvilket betyder at mange fortsat kan løbe med titlen som dansk mester 2017. De 4 kvinder med den bedste udgangsposition er dog de to ninjaer Karina Søgaard og Kim Isherwood (Ninjas), Conny Jensen (SMT-Silkeborg) samt Else Grønkjær-Bloch (ETOM)

AG Kvinder 60-64
Rutinerede Vibeke Hansen fra Tri4 har lagt sig i spids med to førstepladser tidligt på sæsonen. Vibeke kan dog ikke bare læne sig tilbage og afvente resultaterne da både Helga Christensen (Svendborg Triatlon Klub) og Hanne-Marie Sieg Sørensen (Skive AM Triatlon) har taget hver en sejr i løbet af sommeren – de kan begge fortsat nå at skubbe Vibeke længere ned i rækkerne.

AG Kvinder 65-69
Gertie Jensen (Brøndby Triatlon Club) har været en fast del af triatlonscenen i mange år og har altid imponeret med stabilitet og flotte resultater. Det er også tilfældet i år, hvor Gertie udover solide præstationer også har formået at skræmme konkurrenterne helt væk fra stævnerne – således fører Gertie klassen og hun skal blot gennemføre finalen i Fredericia for at tage den samlede sejr.

AG Kvinder 70-74
Ella Grimm (Langgarverne) og Esther Jørgensen (Tri Fredensborg) slås om sejren i klassen 70-74 år. De har begge hentet hver en sejr indtil nu og er derfor fuldstændig lige inden vi går ind til de sidste to afdelinger – spændende skal det blive at se hvem der trækker det længste strå.

AG Mænd 18-39
Herrernes yngste klasse er ligesom kvindernes helt åben. I skrivende stund føres klassen af Daniel Nykvist Larsen (Odense Triatlon Klub) foran klubkammeraten Christoffer Heick. Ingen af dem har dog hjemtaget førstepladser i DM Tri serien hvorfor de bestemt ikke er sikre på en samlet sejr endnu. Lars Lomholt (Haderslev Tri 2000), Lars Dick Nielsen (Glostrup Triatlonklub) og Søren Hyldal (Aalborg Triatlonklub) har alle taget førstepladser i klassen i løbet af sæsonen og er derfor stærke kandidater til den samlede sejr – de skal dog være der til begge afdelinger i Randers og Fredericia.

AG Mænd 40-44
Michael Gladney (Silkeborg Motion/Tri-Klub) har været tæt på urørlig og har allerede taget 3 førstepladser i indeværende års DM Serie. Michael kan kun slås af pinden af klubkammeraten Karsten Dahl (SMT) eller Jesper Bjerrum (Ganløse Tri Center). For begge de herrers vedkommende kræver det dog to sejre i de afsluttende runder – mon ikke Michael vil forsøge at sætte sig imod dette.

AG Mænd 45-49
Udover at hjemtage europamesterskabstitler har Pelle Grønberg (Ganløse Tri-Center) også haft tid til at vinde to af de hidtil afviklede DM-serie stævner, hvorfor Pelle da også fører an i stillingen for 45-49 års klassen. For at være helt sikker på sejr kræver det dog endnu et stævne for Pelle ellers kan han trues – bl.a. af Thomas Lund (ETOM) og Frank Friis (Randers Freja Triatlon) som begge har hentet hver en sejr i år.

AG Mænd 50-54
Klassen for rigtige mænd er i år meget tæt – Jens Henrik Larsen (Hareskovens Triatlon Klub), Peter Holbech Andersen (Odder Triatlon Klub) og Flemming Hebsgaard (Rødekro Tri og Motion) ligger stort set side om side med henholdsvis 2, 2 og 3 point. Peter Holbech viste at dagsformen er i hans favør da han slog Flemming til Kanal Triatlon i Næstved i den netop overståede weekend.
Flemming og Jens er begge til start i Randers i den kommende weekend, mens Peter i skrivende stund først er tilmeldt til finalestævnet i Fredericia den 3. september.
Det bliver en tæt afslutning!

AG Mænd 55-59
Dennis Jørgensen (OTK) fører klassen foran Michael Flagsted (SIF Frederikshavn) og det ligner da også de to, der skal slås om den samlede sejr. Jesper Grønbek (Frederikssund Triatlon) og Carsten Dysted (Sigma Tri) har dog taget hver en enkelt sejr i løbet af sæsonen og kan fortsat true de to herrer øverst på listen.

AG Mænd 60-64
Birger Frederiksen er garant for danske mesterskabstitler og det lugter af endnu en i DM Tri serien 2017. Birger der i weekenden hjemtog endnu et mesterskab til DM Classic i Næstved ligger øverst på listen i klassen 60-64, men han skal dog ikke bare afvente – Ole Loumann (Ninjas), Bjarne Heck (Ringe Svømmeklub) og Klaus Grand (ALOT) med flere har stadig en mulighed for at fravriste Birger titlen.

AG Mænd 65-69
Efter weekendens sejr ligger Jørgen Løvbjerg Sørensen (Guldborgsund Triatlonklub) bedst i konkurrencen om at løbe med titlen som dansk mester i 65-69 års klassen. Jørgen skal dog holde et vågent øje med blandt andre Torben Hansen (Fredericia Triatlon Team) og Carsten Christiansen (Tri4) der begge har sejret i denne klasse i løbet af sæson 2017.

AG Mænd 70-74
Jørgen Ladegaard (Vejle IF Triatlon) har scoret 3 førstepladser i klassen 70-74 og ligner en kommende dansk mester. Men mon ikke at vi ser Jørgen til et af de afsluttende stævner i serien så han lige sikre sig at han ikke bliver skubbet ned fra podiets øverste plads – Keld Lau Larsen (Guldborgsund Triatlonklub) har fortsat en chance for overhale Jørgen, det kræver dog to sejre i henholdsvis Randers og Fredericia.

De to afsluttende stævner i DM Serien for Age Group køres i Randers i den kommende weekend og i Fredericia den 3. september. For mere info og tilmelding se her.

Komplette resultater fra serien kan ses her under fanen point.

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

Privatlivspolitik

Hvis du ikke har læst nok privatlivs-politikker i de her dage – kan du finde en mere her !

Schilling og Thalund vinder DM Sprint

I søndags blev årets første triatlon DM afholdt i form af DM Sprint, enkeltstart, som nok engang blev afholdt i Ganløse. Svømning i Bastrup Sø, 2 omgange på den legendariske rundstrækning Tyren og løb langs Bastrup Sø i høj sol og vindstille vejr sikrede deltagerne perfekte forhold.